Актуальні новини

Київська галерея хоче виставити на аукціон розмальовані двері з Офісу президента

Київська художня галерея «Речовий доказ» пропонує Офісу президента викупити двері з Банкової, яку 20 березня розмалювали протестувальники на акції в підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, та продати їх на аукціоні.

«Оскільки суспільний інтерес до цього об’єкту не вщухає: двері експонуються в телеефірах, їх зображення розтиражовано в ЗМІ, вони набули статусу історичного та художнього артефакту: ми впевнені, що відкритий аукціон дозволить реалізувати твір значно вище його номінальної вартості», – повідомляє онлайн-версія фестивалю Senka.

@media (max-width: 640px) {
#mobileBrandingPlace1516468 {
padding-bottom: 56.21%;
z-index: 9;
}

.simple_marketplace_news_list #mobileBranding1516468{
margin: 0!important;
}
}

Звернення «Речового доказу» опублікувала адвокатка родин Небесної сотні Євгенія Закревська. Галерея хоче викупити ці двері за ціною, яка на 10% перевищуватиме вартість нових дверей.

«Такі двері в зазначеному вигляді мають художню цінність, а відтак їх реставрація буде фактично знищенням такого артоб’єкту. Враховую це зазначене вище, просимо розглянути питання оплатної передачі таких дверей нашій галереї», – йдеться у заяві.

Мітинг на підтримку Стерненка під Офісом президента: що відомо

Увечері в суботу, 20 березня, під час акції на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка мітингарі розбили вікна Офісу президента, розписали стіни фарбою і закидали будівлю димовими шашками.

МВС зазначило, що поліцейські свідомо не втручалися в події. Пізніше поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «хуліганство». Одного з учасників акції – ветерана АТО/ООС Влада Сорда – затримали. Поліція також побила людей, які домагалися звільнення затриманого з відділку.

Пошкодження своєї будівлі Офіс президента оцінив у 2 млн грн. 22 березня фасад будівлі почали чистити від графіті.

Підозри вже отримали шість активістів – голова громадської ініціативи «Захистимо Протасів Яр» Роман Ратушний, лідер руху «Гонор» Сергій Філімонов, Владислав Сорд, Олексій Білковський, Давид Гаджимурадов та Євген Строкань.

  Україну на конкурсі «Євробачення 2024» представлять Alyona Alyona та Jerry Heil

Залишити відповідь