Актуальні новини

Онлайн-кінотеатр Docuspace покаже фільм про початок пандемії Covid-19

В онлайн-кінотеатрі Docuspace триває показ фільмів з головної програми 18 Docudays UA «Повне одужання?» «Громадянин Біо» (реж. Тріш Долман) та «76 днів» (реж. Хао Ву, Вейші Чень, Анонім).

У фільмі «Громадянин Біо» чотири відомих біохакери розповідають про свій досвід радикальної медицини: вони хочуть подовжити людське життя. Крім того, герої діляться спогадами про суперечливого підприємця Аарона Трейвіка, смерть якого й досі лишається таємницею. Режисерка Тріш Долман запрошує в підпільний світ біохакінгу, маргіналів-біопанків та дослідників, які розробляють альтернативні ліки від серйозних захворювань.

@media (max-width: 640px) {
#mobileBrandingPlace1519077 {
padding-bottom: 56.21%;
z-index: 9;
}

.simple_marketplace_news_list #mobileBranding1519077{
margin: 0!important;
}
}

Перші кадри фільму «76 дні» схожі на фантастичний апокаліптичний трилер. Утім, це не що інше як жахлива реальність минулого року, яка просочилася до нас з 11-мільйонного Уханя. 23 січня 2020-го місто закрили на карантин для боротьби зі спалахом нової епідемії Covid-19. «76 днів» – це приголомшливі історії людей, які опинилися в епіцентрі пандемії. У фільмі інтимні історії засвідчують і масштабну трагедію, і людську стійкість.

Дотично до теми фільму «76 днів» (про перші місяці боротьби з пандемією Covid-19. в Ухані 9 травня о 19:00 відбудеться правозахисна дискусія Rights Now! «Приборкання COVID-19. Як і коли ми подолаємо пандемію?».

Кількість людей у світі, які заразилися COVID-19, перевищила 2 млн. У ВООЗ попереджають: наслідки пандемії ми долатимемо ще десятиліттями. Кризові явища у світі спостерігаються у різних сферах, але значно більше навантаження лягає на охорону здоров’я. Деяким країнам вдається цілеспрямовано виходити з ковідної кризи. Україна поки не може похвалитися успіхом, бо пандемія лише оголила недоліки системи охорони здоров’я.

Масштаби лиха мобілізували медиків, які з початку пандемії працюють понаднормово, на допомогу прийшли волонтери. Та чи на довго вистачить завзяття і ресурсів у волонтерів та медиків? Як реалізується державна політика з подолання пандемії? І що може зробити кожен з нас, щоб приборкати ковід?

  Маколей Калкін в черговий раз приємно здивував своїх шанувальників епатажною витівкою: актор прогулявся з дитячим візком по місту

Про це у дискусії «Приборкання COVID-19. Як і коли ми подолаємо пандемію?» поговорять Ольга Кобевко, лікарка-інфекціоністка (Чернівці), Аксана Філіпішина, представниця Уповноваженої з прав людини з дотримання прав дитини та сім’ї, Дмитро Шерембей, голова Координаційної ради БО «100% життя», Леся Литвинова, голова благодійного фонду «Свої». Модерує Андрій Сем’янків, лікар, медичний блогер.

Транслюватимуть правозахисну дискусію на Docuspace.org, а також у Facebook фестивалю Docudays UA.

Залишити відповідь