Актуальні новини

У Дніпропетровській області художники прикрашають зупинки петриківським розписом

У Дніпропетровській області в рамках будівництва траси М-30 Стрий-Ізварине художники прикрашають зупинки громадського транспорту петриківським розписом, на сьогодні завершено розпис 7 зупинок в Павлоградському та Петропавлівському районах, повідомляється на сторінці Державного агентства автомобільних доріг (“Укравтодор”) в Facebook.
“З 2013 року Петриківський розпис включено до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО. Кожен малюнок унікальний, в ньому художники поєднують кращі традиції обробки українського житла та сучасний живопис”, – йдеться в повідомленні служби.
На об’єктах працювали шість художників, які є членами громадської організації майстрів петриківського розпису. Серед них: голова організації Микола Іщук (54 роки досвіду в мистецькій сфері), заслужений майстер народної творчості України Людмила Горбуля (54 років в галузі), Іван Дмитрюк (53 роки стажу), Юлія Груніста (10 років стажу), Олеся Статива (20 років в галузі) і Світлана Самойленко (5 років в мистецькій сфері).
“Укравтодор” зазначає, що протяжність М-30, до складу якої увійшли траси М-04 і М-12, в межах Дніпропетровщини становить 299,9 км. Роботи ведуться по всій протяжності, крім покриття ремонтують штучні споруди в складі дороги, зокрема Богуславський шляхопровід в Павлоградському районі.
Фахівці вже відремонтували ділянку Криничанський пост поліції – Дніпро протяжністю 45 км.
Будівництво також триває у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській і Донецькій областях. Відкрити трасу М-03 планують до 30-ї річниці Незалежності України.
Роботи проводяться в рамках президентської програми “Велике будівництво”.
Раніше заступник глави ОП Кирило Тимошенко повідомляв, що в цьому році планують відновити 4,5 тис. км державних і 2 тис. км місцевих доріг.

  15 способів змусити чоловіка закохатися в Вас!

Залишити відповідь