Сьогодні виганяють з дому лукавих духів, що заважають жити.

Православні християни 11 лютого згадують про святого Ігнатія Богоносця. У народному календарі дату назвали день Ігнатія, інформує Ukr.Media.

Ким був святий Ігнатій?

Жив Ігнатій в Антіохії в I-II столітті, навчався у самого Івана Богослова. Вважається першим в християнстві великим письменником, відомим своїми посланнями. В молитвах до Ігнатія звертаються з проханнями напоумити тих, хто потрапив під вплив сект, дарувати духовну мудрість і зміцнити віру.

Які на цей день обряди та традиції?

11 лютого знахарі та цілителі проводять обряди та вичитують замовляння від очних недуг. А ще краще з ранку піти до церкви та помолитися Ігнатію. На Русі вважали, що цей святий допомагає позбавитися від проблем із зором.

Також в день Ігнатія було заведено проводити ритуали по залученню щастя в дім. Для цього господині пекли кулеб’яку з капустяною начинкою, пригощали вечерею всю сім’ю, а якщо шматочок залишався, то його згодовували домашнім тваринам.

У слов’ян дата 11 лютого вважалася відьомською. Люди вірили, що в цей день нечисть з особливою силою прагне завдати шкоди землі-годувальниці, наслати безпліддя і неврожай на поля і городи, заразу з порчами навести на дерева, чагарники і на людей.

Якщо на ділянці залишалася неприбрана з осені трава, відьми її заламували. І якщо людина раптом зрізала таку траву, це загрожувало їй важким захворюванням і навіть смертю.

Щоб уберегти свій земельний наділ від відьомських витівок, в день Ігнатія треба взяти сушені гілки будяків і увіткнути по периметру ділянки з чотирьох сторін. Цієї рослини нечисть боїться і намагається обходити її стороною.

Дієві та нескладні методи очищення житла від лукавих духів

Щоб від лукавих духів позбавитися, треба для початку зрозуміти, чи проживають вони у вас в будинку. Про їх присутність говорять такі паранормальні явища:

  • Чуються кроки або скрип підлоги, сторонні звуки і дивні голоси.
  • Вікна з дверима закриваються і відкриваються самі.
  • Відчуття того, що хтось незримий присутній поруч (в моменти, коли точно знаєш, що в будинку більше нікого немає). Це може викликати панічний стан, страх, що аж мурашки по шкірі побіжать.
  • Освітлення в кімнатах або побутові електричні прилади включаються і виключаються самостійно.
  • Часто сниться однаковий сон, особливо, якщо в ньому хтось або щось спонукає вас до дій.
  • Пропадають речі, а потім знову з’являються. Буває, що їх наче хтось перекладає з одного місця на інше.
  • В якомусь місці в будинку або дуже жарко або дуже холодно.
  24 липня — день Ольги Страдниці: історія, традиції та прикмети свята

Подібні ознаки, звичайно ж, будуть заважати нормальному життю сім’ї. Тому потрібно негайно захистити своє житло від лукавих духів.

Для цього пропонуємо кілька перевірених способів:

1. Якщо у вас знайдеться сушений звіробій, зібраний на Івана Купала, це дуже потужний захист. Розкладіть його біля входу в будинок (можна під килимок на підлозі) або засуньте кілька гілочок в щілини навколо дверного отвору.

2. Найсильнішим впливом проти нечистих духів володіють молитви. Читайте їх регулярно, особливо «Молитву Чесному і Животворящому Хресту» і «Отче наш».

3. Намагайтеся не рідше ніж один раз на місяць окропляти отвори дверей та вікон, а також всі кути в домі свяченою водою.

4. Відмінним захистом від всякої нечисті є обкурювання житла. Для цього можна використовувати звіробій, шавлію, материнку, деревій, полин, базилік або кропиву. Потрібно зробити з сушених рослин пучок, перев’язавши біля основи міцною ниткою.

Потім підпалити пучок і пройти з ним по всіх приміщеннях будинку і обкурити їх димом. Можна вчинити по-іншому — потовкти сушену траву і скласти в керамічний посуд, підпалити і також пронести по всіх кімнатах.

5. Спробуйте спокійно поговорити з духами, при цьому проявляйте наполегливість і скажіть їм, щоб покинули ваш будинок. Прохання потрібно повторювати неодноразово, особливо під час генерального прибирання в будинку. Важливо, щоб при цьому ви нічого не боялися і не виявляли злості.

6. Обов’язково при вході в будинок повинні розташовуватися дві сильні ікони. Навпроти вхідних дверей — образ Богородиці «Семистрельна», а над входом — «Свята Трійця».

Закріпіть “Розп’яття” тут же біля входу або там, де у вас в будинку знаходяться всі ікони. Кожен раз, проходячи повз “Розп’яття”, затримайтеся біля нього і скажіть: «Образ Хреста узріть, всі лукаві духи геть з будинку йдіть».

  Куди піти у Львові у вихідні 6-8 листопада

Важливо! Перш ніж все що відбуваються в будинку дивацтва списувати на лукавих духів, спочатку перевірте і виключіть інші варіанти. Адже людина влаштована так, що відразу почне думати про погане, занервує. А сторонні шуми в будинку, можливо, викликає банальний протяг або осідання будівлі.

Погодні прикмети на 11 лютого

  • Серпень майбутнім літом буде посушливим і дуже сонячним, якщо в день Ігнатія сильний мороз.
  • У ніч на 11 лютого поспостерігайте за небом. Якщо на ньому червоний місяць видніється, значить чекайте вдень різкі, рвучкі і сильні вітри.