Актуальні новини

«Укрпошта» вперше вводить в обіг поштові марки у жанрі ню

Державний оператор поштового зв’язку «Укрпошта» 5 березня вперше в історії України введе в обіг поштові марки з зображенням оголеного тіла (жанр ню). За інформацією компанії, марки випущені в рамках серії «Її величність – жінка».

Перший випуск прикрасять роботи Тараса Шевченка «Одаліска» з фондів Національного музею Тараса Шевченка та українського художника-сучасника Андрія Чебикіна «Енергія ІІ» з фондів Національного художнього музею України. Тираж кожної марки – 130 тис. примірників.

До марок випущено конверти «Перший день» та картки для картмаксимумів.

@media (max-width: 640px) {
#mobileBrandingPlace1515254 {
padding-bottom: 56.21%;
z-index: 9;
}

.simple_marketplace_news_list #mobileBranding1515254{
margin: 0!important;
}
}

Кількість марок в одному марковому аркуші – 9 (3х3). Тираж кожної марки – 130 тис. примірників. Вартість маркового аркуша 81,00 грн (9 марок номіналом V, що еквівалентно 9 грн), конверта – 4 грн, картки – 4 грн. Вартість конвертів зі спецпогашенням та картмаксимумів становить 18,80 грн.

Фото «Укрпошти»

Поштові марки, конверти та картки серії «Її величність – жінка» «Укрпошта» випустила у співпраці з Національним музеєм Тараса Шевченка та Національним художнім музеєм України. Одну з поштових марок прикрашає картина Тараса Шевченка «Одаліска», написана у 1840 році у Петербурзі. На конверті до випуску представлена ще одна його робота – «Вірсавія», написана в 1860 році.

На другій поштовій марці у жанрі ню відтворено роботу «Енергія ІІ», яку в 1991 році написав художник-графік, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Андрій Чебикін. На конверті до марки представлена його ілюстрація до збірника «Опале листя» Івана Франка.

  Слава Камінська розкрила цікаві подробиці про нового обранця

Залишити відповідь