Актуальні новини

Фронтмен гурту «Фіолет» Сергій Мартинюк долучився до ЗСУ

36-річний музикант та письменник Сергій «Колос» Мартинюк мобілізувався до Сил оборони України. Про це виконавець повідомив на своїй сторінці в Instagram у четвер, 30 травня.

@media (max-width: 640px) {
#mobileBrandingPlace1586485 {
min-height: 180px !important;
z-index: 9;
}

.simple_marketplace_news_list #mobileBranding1586485{
margin: 0!important;
}

.mobile-branding-wrapper {
min-height: 200px
}
}

«Друзі, вчора розпочався мій шлях в ЗСУ. Рішення добровільне та виважене, на яке я і так зважувався занадто багато часу. Все необхідне отримав, найближчий місяць проходитиму базову підготовку. Годують смачно, люди навколо душевні, з усім іншим розбиратимуся по ходу. На звʼязку!» – написав співак.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Сергій Мартинюк (@sergiy_kolos)

Довідка

Сергій «Колос» Мартинюк народився 28 грудня 1987 року в місті Дубно, що на Рівненщині. Закінчив Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки в Луцьку за спеціальністю «Політологія».

Свої перші авторські матеріали Сергій опублікував у 2003 році на сторінках дубенського тижневика «Дзеркало +». З 2004 по 2009 рік активно займався громадською діяльністю, був учасником Помаранчевої революції, головним редактором локальних молодіжних видань в Луцьку та їх активним дописувачем.

У 2007 році став ідейним натхненником та одним зі співорганізаторів музичного фестивалю «Бандерштат», по сьогодні артист є артдиректором заходу.

У 2009 році разом з Андрієм Олексюком, який на той час був басистом луцького гурту «В.О.Д.А.», створив музичний гурт «Фіолет», один із найпопулярніших поп-рок колективів країни.

Сергій Мартинюк є автором романів «Капітан Смуток», «Король дощу», «Рок-н-рол», збірки віршів «Реп’яхи». На початку 2024 року у видавництві «Наш Формат» вийшов друком його роман «Кушмарджак».

З початку війни музичний колектив «Фіолет» почав організовувати концерти на підтримку ЗСУ. Також гурт допоміг цілій групі шанувальників переселитися на захід України.

  «Є вісім визначень для ковбаси і одне для культури»

Залишити відповідь