Актуальні новини

«Тореадорів з Васюківки» Всеволода Нестайка екранізують

Українські режисери Роман Краснощок та Антон Чистяков знімуть фільм за мотивами відомої дитячої книжки «Тореадори з Васюківки» Всеволода Нестайка. Про йдеться на Facebook-сторінці видавництва «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га».

@media (max-width: 640px) {
#mobileBrandingPlace1586808 {
min-height: 180px !important;
z-index: 9;
}

.simple_marketplace_news_list #mobileBranding1586808{
margin: 0!important;
}

.mobile-branding-wrapper {
min-height: 200px
}
}

«Українські режисери Роман Краснощок та Антон Чистяков отримали права на екранізацію. Вони зазначили, що були шанувальниками цієї книги з шкільних часів і завжди мріяли побачити екранізацію. Тому тепер вони можуть здійснити «не лише мрію свого дитинства, а й мрію всіх інших дітей». Продюсеркою майбутньої стрічки стане Вероніка Степанчук («Мої думки тихі»). Деталей щодо знімальної команди та касту поки не розголошують», – йдеться у повідомленні.

«Тореадори з Васюківки» – трилогія українського письменника Всеволода Нестайка, написана у 1963-1970 роках. Двоє друзів, Ява та Павлуша, що живуть у селі, бажають прославитися на весь світ. Для цього вони намагаються стати тореадорами, зловити іноземних шпигунів, підкорити Київ та багато чого іншого.

Нове ілюстроване видання книги побачило світ у видавництві «А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га». У 2004 році Всеволод Нестайко дещо змінив текст, вилучивши ідеологічні радянські нашарування, застарілі вислови та незрозумілі сучасному читачу деталі й додав нові сюжетні лінії.

27-річний Роман Краснощок та 26-річний Антон Чистяков зняли документальний фільм «Ми вдома» про дітей, що були вимушені евакуюватися внаслідок війни до Українських Карпат. Оповідачем у фільмі є британський актор Стівен Фрай. Також разом вони знімали короткометражки «Між рядками», «Останній день юності», «Виховання висотою».

Перша екранізація «Тореадорів з Васюківки» була зняту у 1965 році. Це був короткометражний фільм за одним з епізодів книжки (режисер Самарій Зелікін). Також за екранізацію брався Віктор Іванов («За двома зайцями», «Сто тисяч»), але фільм не вийшов через радянську цензуру.

  Ольга Фреймут більше не приховує обличчя своєї молодшої доньки

Залишити відповідь