Актуальні новини

Помер французький актор та режисер Робер Оссейн

Французький актор та режисер Робер Оссейн помер 31 грудня 2020 року, повідомляє Le Figaro. з посиланням на вдову артиста, актрису Кендіс Пату. 30 грудня Оссейну виповнилось 93 роки. Видання називає причиною смерті Оссейна ускладнення коронавірусу.

@media (max-width: 640px) {
#mobileBrandingPlace1512639 {
padding-bottom: 56.21%;
z-index: 9;
}

.simple_marketplace_news_list #mobileBranding1512639{
margin: 0!important;
}
}

Робер Оссейн зіграв в більш ніж 100 фільмах, проте найвідомішою його роллю залишалась роль графа Жофрея де Пейрака у французькій кіносазі про Анжеліку. Останньою роботою актора стала роль у фільмі режисера Алена Вільямса «Плід надії» (2019).

Біографія Робера Оссейна

Робер Оссейн народився 30 грудня 1927 року у Парижі. Батько актора, диригент та композитор Андре Оссейн походив з Самарканду (Узбекестан), мати – з Молдови. Андре Оссейн часто писав музику до фільмів сина.

Кінодебют актора відбувся у фільмі «Набережна білявок» (1954). У 1955 він зняв свій фільм «Негідники вирушають у пекло» зі своєю першою дружиною Мариною Владі, яка грала також і в наступних його фільмах: «Простіть наші гріхи», «Ти – отрута», «Ночі шпигунів».

Найбільший успіх Робер Оссейн мав у ролі Жофрея де Пейрака в серії фільмів про Анжеліку: «Анжеліка та король», «Невгамовна Анжеліка» тощо.

Робер Оссейн знімався у відомих режисерів, зокрема, Клода Лелюша. Незважаючи на популярність його фільмів, Робер Оссейн надавав перевагу театру. Він є автором книг мемуарів: «Сліпий вартовий» і «Кочівники без племен».

Вибрана фільмографія Робера Оссейна:

  • «Вирок» (1958)
  • «Анжеліка, маркіза янголів (1964)»
  • «Грім небесний» (1965)
  • «Анжеліка і король» (1966)
  • «Людина, що зрадила мафію» (1967)
  • «Якби Дон Жуан був жінкою» (1973)
  • «Професіонал» (1981)
  • «Знедолені» (1982)
  • «Салон краси “Венера”» (1999)
  • «Чоловік та його пес» (2008)
  В Україні презентували платформу для збору коштів на Музей Голодомору

Залишити відповідь