Актуальні новини

Науковці вимагають зробити суворішими правила Facebook, щоб запобігти ворожнечі

175 вчених, чию діяльність спонсорував фонд Марка Цукерберга і його дружини Прісцили Чан, вимагають Facebook зробити суворішими правила щодо поширення неправдивої інформації та використання мови ворожнечі.

Про це йдеться у відкритому листі науковців, передає hromadske.
Спершу відкритий лист підписали 143 науковців, але станом на 14:25 заяву підписали 175 вчених. Серед них понад 60 професорів із провідних американських вишів.
«Ми закликаємо розглянути посилення правил щодо дезінформації та розпалювання ворожнечі, які шкодять людям, особливо у нашій ситуації, коли ми стикаємося з расовими конфліктами», — йдеться у заяві.
Науковці стурбовані тим, що соцмережа не тільки дозволяє поширювати інформацію по всьому світу, а й сприяє поширенню неправдивих даних.
Вчені наголосили, що Facebook визнає існування такої проблеми у власних правилах, яких чомусь не дотримується. Так, президент США Дональд Трамп опублікував пост про протести зі словами: «Коли починається грабіж, починається стрілянина», що є «чітким закликом до насильства», але Facebook на це не відреагував.
Нагадаємо, в пості Трамп назвав протестувальників «бандитами» й написав: «Коли починається мародерство — починається стрілянина». Остання фраза має історичне расистське підґрунтя: в 1967 році її використав глава поліції Маямі Волтер Гедлі, виправдовуючи застосування сили проти чорношкірих американців.
Керівник Facebook Марк Цукерберг пояснив, що соцмережа не приховуватиме й не видалятиме цей пост, оскільки «люди мають самостійно» дати йому оцінку, а «відповідальність щодо людей при владі може настати лише тоді, коли їхні слова аналізують відкрито».
Це рішення розкритикували працівники Facebook.

  Наталя Водянова розповіла про майбутнє весілля, секрети стрункості та інші подробиці особистого життя

Залишити відповідь