Актуальні новини

Два фільми про війну в Україні отримали призи на фестивалі «Санденс»

Фільм «Клондайк», створений у копродукції України та Туреччини Марини Ер Горбач отримав нагороду «Санденсу» за найкращу режисуру конкурсі міжнародних ігрових фільмів.

Програма одного з найпрестижніших фестивалів World Cinema Dramatic Competition, яка збирає ігрове кіно з усього світу.

@media (max-width: 640px) {
#mobileBrandingPlace1534832 {
padding-bottom: 56.21%;
z-index: 9;
}

.simple_marketplace_news_list #mobileBranding1534832{
margin: 0!important;
}
}

«Хвилююче кіно, ретельно оформлене, вишукано побудоване і прекрасно виконане. Це фільм про вибір, який ми робимо у часи, коли світ розриває на шматки» – так фестивальне журі «Санденсу» відзначило режисуру стрічки «Клондайк».

Фільм розповідає про події війни на Сході України та збитий терористами рейс MH17.

У картині йдеться про місцеву родину, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області. Ірка і Толік очікують народження першої дитини; війна жорстоко вривається в їх життя разом з уламками збитого боїнга. Жінка відмовляється евакуюватися, навіть коли село захоплюють озброєні угрупування.

Європейська прем’єра відбудеться уже буквально днями на Берлінале, а український прокат стрічки заплановано на 2022 рік.

Фільм спільного виробництва Данії, Швеції, Фінляндії та України «Будинок зі скалок», знятий в Українітакож отримав приз за найкращу режисуру, тільки в категорії міжнародних документальних фільмів (World Cinema Documentary Competition). Режисер фільму – Сімон Леренг Вільмонт.

У «Будинку зі скалок» йдеться про те, як на тлі війни у Східній Україні, що важко б’є по родинах, які живуть поблизу фронту, невелика група вольових соціальних працівників невтомно працює в одному особливому дитбудинку та створює такий необхідний безпечний простір для життя дітей, поки державні органи та суди вирішують подальшу долю дитини та сім’ї.

  Ірина Білик розповіла, що знову хоче під вінець

Переможців конкурсних програм оголосили 28 січня. Онлайн-покази «Санденсу» триватимуть до 30 січня. Нагадаємо, цього року фестиваль проходив в онлайн-форматі.

Залишити відповідь