Очистіть сьогодні свою душу від мотлоху!

У православному світі 4 грудня велике свято — Введення у Храм Пресвятої Богородиці, інформує Ukr.Media.

Що це за свято?

Протягом довгих років батьки Богородиці не могли зачати дитину. Про те, щоб Господь змилувався і послав їм дитя, Ганна і Іоаким благали до похилого віку.

І коли Ангел, який з’явився, повідомив, що довгоочікувана вагітність настала, Анна обіцяла віддати своє чадо на служіння Богу. Почувши молитви Іоакима і Ганни, Всевишній подарував їм дочку Марію (це ім’я підказав Ангел Божий).

У трирічному віці Марію, як і обіцяли її батьки, в присутності всіх родичів відвели в Єрусалимський храм. Її залишили на першій сходинці, і дитина сама побігла нагору, жодного разу при цьому не повернулася назад і не покликала маму з татом.

У храмі Марія виховувалася і зростала до моменту її заручин з чоловіком Йосипом, всі роки провела в молитвах і займалась рукоділлям.

Введення шанується в православ’ї як день, коли Господь вибрав Марію — найчистішу і безгрішну серед всіх людей, для того, щоб вона народила Сина Божого.

Які на цей день існують традиції і обряди?

4 грудня у всіх церквах проводять святкову службу, яка присвячується Діві Марії. Православні християни вихваляють Божу Матір, моляться до неї і звертаються з проханнями бути заступницею за всіх людей перед Господом.

На Русі Введення було пов’язане не тільки зі святом, але і з початком зимового періоду. В народі навіть є стосовно цього прислів’я : «Введення прийшло — зиму за собою привело».

Після святкового богослужіння в храмі люди гуляли на вулиці галасливими компаніями з веселими зимовими забавами.

Не пропустіть цей день, щоб почистити душу від усякої скверни.

  У мережі з'явилося фото онука Лєри Кудрявцевої

Свято Введення дуже велике, тому не можна 4 грудня виконувати будь-які господарські роботи: прибирання будинку, прання, прасування, вишивання. Присвятіть цей день очищенню своєї душі та розуму від усілякого мотлоху : поганих думок, образи, заздрості та злості.

Наша людська душа подібна бездонній криниці, що під самий верх заповнилася сміттям і брудом, і тільки десь в самому низу блищить прозора джерельна вода.

Виходить, що в занедбаній криниці чистої водиці ніяк не набрати. Те ж саме відбувається і з людською душею. В кожного з нас при народженні Всевишній вкладає трошки чистоти.

Але з роками душа засмічується самовдоволенням, гординею, маловір’ям, ми стаємо малодушними і дратівливими, до чистоти вже ніяк не дістатися. Таким чином, люди все далі і далі віддаляються від Бога.

І саме свято Введення у православ’ї вважається початком людського спасіння. Душа Богородиці жодного разу нічим не забруднилась, і в цей день вона наповнює благодаттю і чистотою весь світ.

Адже Діва Марія нам, людям, була подібною — дочка звичайних чоловіка і жінки, праведних, але все ж звичайних. Але вона змогла звести єство людини до спілкування з Господом. І сьогоднішнім святом Матір Божа всіх нас закликає прагнути до чистоти душі, стати ближчими до Бога.

Не відкладайте на завтра, починайте чистку душі-криниці вже зараз:

• Самі ведіть свій розум до добра і щастя, хорошого настрою, для цього слухайте приємну музику, вибирайте для читання світлі книги.

• Уникайте у своєму житті негатив, оточуйте себе тільки позитивом — ласкавими словами, хорошими подіями, приємними речами, розумними думками, добрими людьми.

• Всі негативні емоції, які були у вас в житті, постарайтеся забути, а не накопичувати десь в глибині душі, інакше вони почнуть там дозрівати і перетворюватися в презирство і ненависть.

  «Для мене головною є тема морального вибору»

• Будьте оптимістом. Що б не сталося, вірте: чорна смуга завжди змінюється білою, попереду чекає тільки хороше.

• Пам’ятайте, що погані життєві події теж несуть позитивний урок, тільки треба навчитися їх правильно розуміти. Іноді частинка негативу буває корисною.

Погодні прикмети на 4 грудня

  • Сніг, який випадає 4 грудня, може протриматися до самої весни.

  • Кінь на Введення упирається — до швидкого снігопаду.

  • Якщо 4 грудня тримаються люті морози, значить, майбутнього літа очікується спека і засуха.

  • Теплий день на Введення віщує неврожай в наступному році.