На 53-му році життя померла українська актриса Оксана Вороніна

У четвер, 30 липня, після тривалої хвороби померла українська актриса театру та кіно Оксани Вороніної. У київському театрі імені Лесі Українки Оксана Вороніна пропрацювала майже 20 років. Про смерть акторки повідомила прес-служба театру.

«Сьогодні на 53 році життя зупинилося таке добре і вразливе серце актриси Оксани Вікторівни Вороніної. Вона була не просто уособленням краси, але і вміла її помічати і створювати. Королева і героїня на сцені, до останнього подиху героїчно трималася за життя. Важка хвороба не дозволила їй відсвяткувати сценічний ювілей. За ці роки вона зіграла в спектаклях: “У полоні пристрастей (Камінний господар)”, “Дон Кіхот. 1938 рік”, “Новорічні сюрпризи”, “Ревізор”, “Маскарад”, “Дивна місіс Севідж” та інші», – йдеться у повідомленні.

Глядачам акторка відома роботами у таких фільмах та серіалах, як «Кріпосна», «У неділю зранку зілля копала», «Поганий хороший коп», «Тільки не відпускай мене» та «Владика Андрій».

Оксана Вороніна народилася 11 листопада 1967 у місті Путивль Сумської області. З 1986 року навчалась у Київському державному інституті театрального мистецтва імені Івана Карпенка-Карого. Закінчила навчання у 1990 році.

Після 10 років роботи у Бєлгородському державному академічному театрі імені М. С. Щепкіна, з 2001-го і до останнього часу Вороніна була актрисою київського театру російської драми імені Лесі Українки.

Вибрана фільмографія:

  • 2019 – У неділю зранку зілля копала
  • 2019 – Кріпосна
  • 2018 – Ніщо не трапляється двічі
  • 2015 – Офіцерські дружини
  • 2014 – Тільки не відпускай мене
  • 2014 – Гордіїв вузол
  • 2013 – Вбити двічі
  • 2012 – Жіночий лікар
  • 2012 – Закохані в Київ (кіноальманах; фільм «Рука»)
  • 2008 – Владика Андрей
  Правила квіткового етикету: які квіти і кому прийнято дарувати

Залишити відповідь