Щоб сьогоднішній день без пригод у вас пройшов, прочитайте відразу після пробудження спеціальний текст.

В православ’ї 11 червня згадують преподобну мученицю святу Константинопольську Феодосію. Дата за народним календарем називається Колосяница або день Федосії, інформує Ukr.Media.

Ким була свята Феодосія?

Феодосія жила в Константинополі в VIII столітті, її батьки були багатими та благочестивими людьми. Коли вони померли, їх дочка весь одержаний спадок віддала нужденним людям, а сама оселилася в монастирі святої Анастасії.

Коли до влади прийшов імператор Лев III, він став видавати накази про знищення ікон. Феодосія та інші черниці люто боронили святі реліквії. Дізнавшись про це, імператор наказав перебити всіх, а призвідницю Феодосію посадити у в’язницю.

Протягом тижня її піддавали суворим катуванням, після чого провели вулицями міста, продовжуючи бити по дорозі.

Коли проходили повз торгової площі, один воїн підбіг до продавця домашньої худоби і вирвав ріг тварини. Він став жорстоко бити ним Феодосію по всьому тілу і голові. Удар в горло виявився для святої мучениці смертельним.

Які на цей день існують обряди і традиції?

Дату 11 червня народ прозвав «Колосяниця», тому що до цього дня вже починає жито на полях колоситися.

Сьогодні з допомогою жита можна виконати ритуал на залучення в сім’ю матеріального достатку

1. Прокинутися потрібно разом зі сходом сонця. У керамічну або глиняну тарілку покладіть три монетки, і зверху насипте жменю жита.

2. Окропіть святою водою і вимовте замовний текст:

«Свята Феодосія, колосків захисниця і жита покровителька, звертаюся до тебе за допомогою. Заряди мої монети силою. Нехай вони, як житні зерна зростають, і в мій дім достаток несуть».

  11 липня – Кропив'яні заговини: історія, традиції та прикмети свята

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

3. Тарілочку залиште на підвіконні і щодня додавайте в неї трохи водички. Як тільки помітите, що із зерен пробиваються перші паростки, так і почне поліпшуватися ваше матеріальне становище.

Якщо сходи дрібні і нерівномірні, значить, прибуток очікується невеликий і незабаром буде витрачений. А коли зерна проростають дружно і одночасно, можна чекати несподіваного багатства (лотерейний виграш, отримання спадщини, збільшення зарплати).

Спеціальний магічний текст захистить вас у найбільш нещасливий день року

На Русі дата 11 червня вважалась нещасливою. В народі навіть приказку на цей рахунок придумали: «Один Феодосіїн день усіх понеділків вартий» (як відомо, понеділок — день важкий).

Тому люди без особливої потреби 11 червня навіть з дому не виходили. А працювати взагалі боялися, щоб всілякі нещастя і біди на себе не накликати. Так що ніяких серйозних справ сьогодні не починайте, вони обернуться втратами, або підуть прахом.

Щоб сьогоднішній день без пригод у вас пройшов, прочитайте відразу після пробудження:

«Хрест Господній на мені, святі ікони на стіні. Як Ісус на розп’яття йшов, не чуючи шепотів і ломоти, так і я, раба Божа (ім’я), сьогодні з ворогами не зіткнуся, не впаду, не вдарюся і не спіткнусь, в погану сторону не кинусь і на землю не опрокинусь. Моє тіло битим не буде, вогонь мене не знищить, з шиї голову не зрубають. У мене броня Господня і оберігальний вінець — Хрест Господній на мені, святі ікони на стіні. Хто злі умисли проти мене тримає, і погані думи задумає, той сам себе засудить, а моє ім’я назавжди забуде. Чур не я, а слизька змія. В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь».

  Демі Мур здивувала фанатів ставши блондинкою

У народі вірили, що не лише людина відчуває тяготи життєві, але і земля-матінка. Слов’яни вважали землю вагітною, поки житні сходи не заколосяться. Вірили, що будь-які потрясіння можуть завдати землі шкоди.

Тому до Феодосіїного дня дітям та молоді заборонялося скакати і бігати по землі. Вірили, хто порушить заборону, з тим біда станеться. Також люди побоювалися, що земля може струсів не витримати і не розродитися, а це загрожувало неврожаєм та голодом.

А під кінець дня Феодосії люди в поле вирушали, щоб на житні сходи подивитися. І якщо колосилося жито, співали йому пісні величальні і хороводи водили.

Погодні прикмети на 11 червня

  • 11 червня поспостерігайте за бджолами. Якщо вони стали за своїми вуликами ховатися, значить, скоро почнеться сильна злива.
  • Тепла ніч на Феодосію з великою кількістю зірок на небі віщує урожайне літо.